9

Kapitel 9: KOSTNADER

Frågan om invandringens kostnader är kontroversiell. De politiskt korrekta vill helst alls inte tala om dem, det anses vara att ”ställa grupp mot grupp”. Politik handlar dock – ofrånkomligen – om att prioritera utifrån begränsade resurser, till en mängd angelägna behov.

Det går att räkna på olika sätt beträffande invandringens kostnader, men klar är att de är mycket höga. De ligger någonstans mellan 100 och 400 miljarder kronor.

De är tillräckligt höga för att påverka skattetrycket och möjligheterna till offentlig service. Skattetrycket i Sverige är väsentligt högre än i de flesta andra västländer.

Kostnaderna, knutna till Migrationsverket är iofs höga, även om de utgör bara en liten del av invandringens totala kostnader.

De främsta kostnaderna kan hänföras till bristande egenförsörjning. Denna gäller inte bara öppen arbetslöshet, utan än mer att inte stå till arbetsmarknadens förfogande.Egenförsörjningen är lägre och bidragsförsörjningen högre, bland invandrare än bland svenskar.Invandrarnas egenförsörjning har minskat över tid, även under högkonjunktur. Bidragsdeltagandet är särskilt högt bland invandrare från Afrika och Asien.Ett stort antal nya yrken och sysselsättnignar har samtidigt tillkommit, som konsekvens av invandringen.

Brottsligheten är en annan tung utgift, även bortsett från personliga lidanden i sammanhanget.
Invandrare och invandrares barn är starkt överrepresenterade i brottslighet.

Antalet anlagda bränder är stort, ökar och blir mycket kostnadskrävande.

Vägtrafiken i Sverige blivit otryggare genom invandringen, med fler olyckor.

Bostadsbristen vore inte lika allvarlig utan invandringen.

Invandringen skapar, genom flera olika faktorer, skapar en ökad belastning på sjukvården

Skolan kostar mer, samtidigt som den ger svaga resultat, pga invandringen.

Det finns flera typer av kostnader, knutna till språket. Själva målsättningen om ”mångkultur” skapar invandringskostnader utöver vad som annars hade varit nödvändigt

Det förekommer en flora av särskilda satsningar med anledning av ”mångkulturen”.

One Response to 9

  1. Cavatus skriver:

    När man läser om alla föreningar och pseudoföreningar med tillhörande fusk som uppbär stöd i olika former, såväl statsstöd som pengar från Allmänna arvsfonden så tar man sig för pannan.

    INTE UNDRA PÅ ATT DE SLÅSS MED NÄBBAR OCH KLOR för att bibehålla dagens politik, som är deras födkrok! De göder varandra, håller varandra om ryggen. Ett flagrant exempel på vänskapsnepotism. Varbölden är större än vi anar.

    Detta är alltså orsaken till att Sverigedemokraterna demoniseras, för att de kan punktera bubblan. En annan orsak är att man måste bibehålla polariseringen mellan de goda och de onda, dvs skapa denna spänning, för att rättfärdiga alla organisationers fortlevnad.

    Fy fa-an, vad ruttet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: