13

Kapitel 13: FÖRLJUGENHET

I princip två förutsättningar krävs för att hos allmänheten kunna driva igenom en osann bild av verkligheten:1. Överlägsen ”eldkraft”, genom mediaresurser och budbärare som kan ständigt upprepa vissa teser och ”dränka” sanningen.2. Rymliga samveten, som ger handlingsutrymme att fritt använda ”eldkraften”.

Statistik är nödvändig för att ge överblickar, men att det finns många fallgropar – statistik kan också desinformera. Det finns många exempel på hur de politiskt korrekta använder statistik på ett ohederligt sätt.Kring invandringen uppträder många i egenskap av ”forskare” och ”experter” , men kan vara mycket ensidiga och partiska. Just en partiskhet med udd mot invandringskritiker kan vara ett sätt att komma i det mediala rampljuset.Tillgång till media betyder makt. Ett missbruk sker idag av mediamakten, genom desinformation och mörkningar. Svenska massmedia förmedlar en osann bild av verkligheten

Vi är utsatta för ett konstant bombardemang av pk-propaganda. När denna propaganda smyger sig fram, utan att vederbörande märker den, blir den särskilt effektiv.

Den ”debatt” som förs i TV handlar mest om underhållning och att ge alibi, så att man kan hävda att frågor har debatterats.

Svenska massmedia är hårt toppstyrda, de ger föga handlingsutrymme för enskilda journalister.

Det ligger mycket av oärlighet och tankeoreda bakom pk-argumenteringarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: